Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu tarafından “Kariyerim Geleceğim” etkinliği kapsamında CNN Türk’ün ödüllü haber spikeri Burak Törün tarafından sertifikalı eğitim semineri düzenlendi. Programda medya etiği, beden dili, insanları etkileme sanatı ve etkili iletişim konuları hakkında önemli değerlendirmeler yapıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Söylemez, Prof. Dr. Gürkan Doğan, Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ile İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, İİBF Dekan Yardımcıları Yrd.Doç. İhsan Kurtbaş ve Yrd. Doç. Dr. Necip Yıldız ile akademik-idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Objektiflik, Habercilikte Temel Bir ilkedir.”

Konferansın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, sosyal hayatın değişmesiyle medyanın da bir büyük değişim geçirdiğini ifade etti. Prof. Dr. Söylemez, “Medya, anlaşılmazlık ve karışıklıklar yığınıdır. Haber ve habercilik ciddi bir iştir. Objektiflik, habercilikte temel ilke olarak görülmelidir. Öte yandan zamanın hızlı değişmesine paralel sosyal hayatın da değişmesi olağanlaşmıştır. Televizyon ve özel kanalların da devreye girmesiyle olması ve oluşması mümkün olmayan bir yenilik de karşımıza çıkmıştır.” sözleriyle, günümüde medyanın geçirdiği büyük dönüşüm ve topluma karşı yükümlülüklerini özetledi.

“Doğru Bir İletişim ve Toplumsal Sorumluluk Ayrılmaz Bağa Sahip İki Kavramdır.”

Seminerde eğitim veren CNN Türk spikeri Burak Törün, “İş dünyasında iletişim sırları, topluluk önünde konuşma, insanları etkileme sanatı, etkili iletişim ve diksiyon gelecek yolundaki basamaklardır. İnsanlarla iyi bir iletişim kurmak ve beden dilini kullanmak önemlidir. Bundan dolayı diyafram sesi, beden dili ve imaj, güç duruşu gibi konuları bilmek gerekir. Biz haber spikerleri bu kurallara olabildiğince dikkat ediyoruz. Toplumun ve bireylerin hassasiyetlerini gözeterek, halkın doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasına gayret ediyoruz.” diyerek, iletişim becerileri ve gerekleriyle birlikte, gazetecilik rutinlerinin ve medyanın topluma karşı sorumluluklarının birbiriyle ilişkili olduğunu ifade etti.

Burak Törün eğitim ve iş hayatındaki tecrübelerini paylaşarak, katılımcılara bu konularda anahtar önerilerde bulundu.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Burak Törün’e teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra öğrenciler Törün’le birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.