Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolasıyla il merkezinde ve ilçelerde yayın yapan yerel medya temsilcileri ve ulusal basın temsilcileri ile tarihi Kongre binasında bir araya geldi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bilmez şöyle konuştu: “Sizler, duymayan kulağımız, görmeyen gözümüzsünüz. Ardahan’ın lehine olacak her şeyi en iyi şekilde kullanıp, Ardahan’a zarar verebilecek, kötü intiba oluşturabilecek konularda daha duyarlı olacağız. Bunu sizin desteğinizle birlik ve beraberlik içerisinde başaracağınıza inanıyorum. İlimiz çok güzel, biz bu güzellikleri tanıtacağız ve daha güzel hale getireceğiz. Sorunları birlikte çözeceğiz. Kalkınma olacaksa eğitimle olacaktır. Bu nedenle zamanımızın çoğunu eğitime ayıracağız. Çünkü kurtuluşumuz eğitimle olacak.

Ardahan’ın stratejik konumunu devletimiz görmüş durumda. Posof’ta ki Ilgar tüneli Çıldır’da ki Mozeret tüneli, duble yollar, BTK demiryolu hattı bunu ortaya koyuyor. Çok stratejik bir konumdayız. Uzun vadede Ardahan gelecek vaat ediyor. Ama önemli olan bu sürede Ardahan bir hamle yapmalı ve bu yatırımları kendisine ekonomik değer katacak hale getirmelidir. Biz, sizlerle birlikte diyalog halinde olacağız. Ardahan’ın sorunlarına birlikte çözüm arayıp güzellikleri birlikte yaşayacağız.”

“Ardahan bundan sonra sınırda olmanın avantajını yaşayacak”

Ardahan’ın bugüne kadar sınırda olmanın dezavantajını yaşadığını ama bundan böyle sınırda olmanın avantajlarını göreceğini ifade eden Vali Bilmez, “Bu bölge insanı değişik kökenlere sahip olsa bile halkların birbiriyle sorunu yok. Bizim burada amacımız bütün farklılıklarımızı zenginliğimiz addederek, huzur ortamında yaşamak ve birlikte daha güçlü olmak, bu birlikteliği korumaktır. Burada olduğumuz süre içerisinde kamu kurumlarımızla, derneklerimizle, muhtarlarımızla, siz basın mensuplarımızla ve STK’larla herkesi kaynaştırmaya çalışacağız. Buna herkesin de katkı sunması lazım” dedi.