Vali Ahmet Deniz, Çıldır ilçesine giderek ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Kamu yatırımlarının gidişatını görmek amacıyla Çıldır ilçesine giden Vali Deniz’i, Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Çıldır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Barış Aşçı ve kurum müdürleri karşıladı.

Karşılamanın ardından ilk olarak Ufuktepe Mahallesi’nde inşaatı biten Adadolu Lisesi pansiyonu ve İmam Hatip Lisesi inşaatını gezen Vali Deniz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Deniz daha sonra 2015 yılı yatırım programına alındığı belirtilen Devlet Hastanesi’nin yapılacağı alanda incelemede bulundu. Çıldır Sağlık Ocağı’nı da ziyaret eden Vali Deniz, Sağlık Ocağı’nın durumu hakkında bilgi aldı. Vali Deniz, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden hizmete açılan Çıldır Merkez Camisi’ni de ziyaret etti.

Vali Ahmet Deniz, kamu yatırımlarında ki incelemelerinin ardından Çıldır Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Beraberindekilerle birlikte bir süre kaymakamlık makamında sohbet eden Vali Deniz, burada yaptığı konuşmada, “Çıldır ilçemiz, konumu ve coğrafi özellikleri bakamından bizim en önemli ilçelerimizden birisidir. Kısa zaman içerisinde gerçekleşecek tarihi ipek yolu olan Bakü-Tiflis-Kars Demir yolu, yılsonu itibariyle açılışını yapacağımız Aktaş Sınır Kapısı, kamu yatırımları ve turizme uygun iki önemli gölü olması nedeniyle Çıldır ilçemiz, turizm açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu anlamda hepimizin tek amacı, daha çok çalışmak, ilimizin ve ilçelerimizin daha fazla gelişmesi için katkı sunmaktır” dedi.

Vali Deniz, ziyaret ve incelemelerinin ardından Ak Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet rıfat Vural ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Etem Özcan ve Kurum Amirlerinin katılımıyla Ak Parti Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu’nun, göreve yeni başlayan Çıldır Kaymakamı onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Başkan Azizoğlu, Kılıç’ a yeni görev yerinde başarılar dileyerek, Birlik ve beraberlik içerisinde Çıldır’a hizmet edeceklerini beyan etti.