Ardahan Valisi Ahmet Deniz, merkeze bağlı Yalnızçam köyünü ziyaret etti.

Köylülerin yakın ilgisiyle karşılanan Vali Deniz, köy kahvesinde biraraya geldiği köylülerle birlikte turizm alanı ilan edilen Yalnızçam Uğurludağ Kayak Merkezi’yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Deniz, “Köylerimizi ziyaret ediyoruz, vatandaşlarımızın sorunları, istekleri varsa dinliyoruz. Yalnızçam köyü bizim için çok önemlidir. Çünkü Yalnızçam köyü, bizim kış turizmi açısından büyük önem verdiğimiz kayak merkezinin bulunduğu köydür. Yalnızçam köyü, öyle temenni ediyorum ki, bu bölgede yakın zamanda büyüyecek olan turizm faaliyetlerinden nasibini alacak ve adeta bir turizm merkezi haline gelecek. Kayak merkezimizin aktif olarak turizm faaliyetinde bulunmasıyla birlikte, bu bölgede tarım ve hayvancılığa dayalı üretim hak ettiği değeri bulacak. Çünkü kayak merkezimize gelen turistler, bu bölgenin, özellikle bu köyümüzün ürettiği yöresel ürünlerden satın alacak. Bu da bölgemizin ekonomisini güçlendirecek. Bu bölgede turizm hareketliliği ederken, hayvancılık faaliyetleri de devam edecektir” dedi.

Yalnızçam köyünde ziyaretlerini sürdüren Vali Deniz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen Murat Baydar’a ait bir süt üretimine dayalı işletmeyi ziyaret etti. İnşaat süreci devam eden işletme hakkında bilgi alan Vali Deniz, Ardahan’ın gelişip, kalkınmasının ancak bu tür projelerin hayata geçmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.