İki yıldır ilçede inşası devam eden ve bu yıl bitirilen Çıldır Meslek Yüksek Okulu öğrenci yurdu teslim alınmayı bekliyor.

Çıldır Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği öncülüğünde yardımseverlerin bağışlarıyla bitirilmesi amaçlanan yurt söz verenlerin bağışlarını yapmaması nedeniyle yarım kalmıştı. Ancak inşaatı üstlenen firma kendi imkanları ile Çıldır Meslek Yüksek Okulu Yurdunu tamamlayarak hazır hale getirdi. İnşaatı üstlenen firma yurdu tamamlamasına rağmen ne Çıldır Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği nede Ardahan Üniversitesi yurdu teslim almış değil. Yurt sorunu nedeniyle önceki yıllara rağmen bu yıl Çıldır Meslek Yüksek Okulunu daha az öğrenci tercih ederken, özellikle yurt sorunu yaşayan kız öğrenciler ise kayıtlarını dondurup yada sildirerek ilçeden ayrıldılar.

ÇAĞBERK İNŞAAT MUHATAP BULAMIYOR

Kendi imkanları ile yurdu tamamlayan Çağberk İnşaat sahibi Metin yılmaz ise yurdu teslim alacak muhatap bulamadığından yakınıyor. Yaklaşık 700 bin tl alacağı olduğunu beyan eden Yılmaz " Biz Çağberk inşaat olarak, bizlere vaat edilen ödemeleri alamadan yurdu tamamladık. Yurdu tamamladık ama ne Çıldır Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneğinden nede Ardahan Üniversitesin yurdu teslim alacak muhatabı bulamadık. Yapmış olduğumuz görüşmeler ise tam bir fiyasko. Hiç kimse yurdu teslim almaya yanaşmıyor. Ben buraya yaklaşık 1 milyar tl para harcamama rağmen sadece 300 bin tl para alabildim. Geriye kalan 700 bin tl’yi ödeyecek muhatap bulamıyorum. Cebimden harcamış olduğum parayı almak için gerekirse icra takibi başlatacağım" dedi.

KIZ ÖĞRENCİLER İLÇEYİ TERK EDİYOR

Geçtiğimiz yıllarda kız öğrencilere kiraladığı dairelerle yurt sorununu çözen Çıldır Meslek Yüksek Okulu bu yıl yurt kiralamayınca ÇMYO’yu tercih eden kız öğrenciler açıkta kaldı. Kalabilecekleri yurt olmayan ve bütçelerine uygunda kiralık ev bulamayan kız öğrenciler ilçeyi bir bir terk ediyor. Farklı şehirlerden gelerek okumaya çalışan öğrenciler kazanılmış haklarının böylesi bir sebepten dolayı ellerinden alınmasının burukluğunu yaşıyorlar. Çıldır Meslek Yüksek Okulunu tercih eden öğrenciler yurt sorunu nedeniyle ilçeyi bir bir terk ederken bu yaşananlar karşısında Ardahan Üniversitesi ve Çıldır Meslek Yüksek Okulunun ne gibi tedbir alacağı ise merak konusu.