Samsun’da bir düğün töreninde havaya ateş açılması sonucu 2 kişinin öldüğü davada silahı temin eden şahıs, 13 yıl 10 ay ceza aldıktan sonra Yargıtay’ın kararı bozması üzerine yeniden yargılandığı davada beraat etti.

10 Temmuz 2011 günü Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi’nde Esra-Erkan Onaran’ın düğün merasiminde gelinin kardeşi Engin E. (26) havaya ateş açmak isterken kazara ateş alan tabancadan çıkan kurşun, İstanbul’dan tatil için gelen iki çocuk annesi 30 yaşındaki Sevgi Ölmez’in göğsünü delip geçtikten sonra 35 yaşındaki Eyüp Sezen’in kafasına isabet etmişti. Sevgi Ölmez, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olay günü, Eyüp Sezen ise tedavi gördüğü aynı hastanenin yoğun bakım servisinde 7 gün sonra hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra tutuklanan özel güvenlikçi Engin E. ile kendisine silahı veren akrabası 28 yaşındaki İlhan E. yargılandıkları Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2013 Şubat ayında hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme heyeti, Engin E.’ye Sevgi Ölmez’i ve Eyüp Sezen’i olası kast ile öldürmek suçundan her bir öldürme olayı için 16 yıl 8 ay olmak üzere toplam 33 yıl 4 ay hapis cezası vermişti. Silahı temin ettiği ileri sürülen İlhan E. ise olası kasıtla 2 kişinin öldürülmesine silah temin etmek suçundan 13 yıl 4 ay, silahla ateş etmek suçundan 10 ay ve ruhsatsız silah suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 15 yıl 10 ay hapis, bin lira da adli para cezasına çarptırılmıştı. 33 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Engin E.’ye verilen cezayı onayan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İlhan E.’ye verilen silahla ateş etmekten 10 ay ve ruhsatsız silahtan 1 yıl 8 ay hapis cezalarını da onadı. İlhan E. ‘olası kasıtla öldürmeye yardım etmek’ suçundan verilen 13 yıl 10 ay hapis cezası kararını ise bozdu ve bu suçtan yeniden yargılanıp beraatına karar verilmesini talep etti.

İlhan E., Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yeniden yargılandı. Müdahil avukatları, mahkemenin daha önce verdiği kararda direnmesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti, Yargıtay’ın talebi doğrultusunda karar vererek İlhan E.’nin ‘olası kasıtla 2 kişinin öldürülmesine yardım etmek’ suçundan beraatine karar verdi.

Ölen Sevgi Ölmez’in eşi Nadir Ölmez ve yine aynı düğünde oğlu ölen Hüseyin Sezen, duruşma çıkışı mahkemenin olayda silahı temin eden kişiye verilen beraat kararına tepki gösterdiler. Acılı aile, "Mahkeme verdiği kararın arkasında durmalıydı" dediler.