Karaman’ın Ayrancı ilçesi yakınlarında karayolu kenarına bırakılan 15 günlük bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 
Edinilen bilgiye göre, Ayrancı ilçesinde yol yapım çalışmasında işçi olarak çalıştığı öğrenilen İbrahim Dölek, kendi aracıyla Ereğli’den Ayrancı ilçesindeki şantiyeye geldiği sırada yol kenarında bebeklerin taşındığı ana kucağı çantası gördü. Aracını durduran sürücü, çantanın içine baktığında bir bebek gördü. Sürücü durumu hemen jandarmaya bildirdi. Jandarma, bebeği ilk olarak Ayrancı Sağlık Ocağı'na götürdü. Burada ilk kontrolü yapılan bebek, daha sonra Karaman Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Karaman Devlet Hastanesi’nde bebeğin muayenesini yapan Acil Tıp Uzmanı Dr. Atilla Beştemir, "Saat 06.30 sıralarında yol kenarında bulunan bebek saat 08.00 sıralarında hastanemize getirildi. Bebeğin 15 günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Bebeğin muayenesini yaptık ve sağlık durumu gayet iyi. Takip amaçlı bebeği gözlem altında tutuyoruz. Şuan için bebeğin sağlık durumu çok iyi" dedi.
Yetkililer, bebeğin bir süre sonra Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edileceğini söylediler. Jandarma, bebeği karayoluna bırakan anneyi arıyor.