Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları gıda denetimlerinde; etiketsiz, muhafaza koşullarına uygun olmayan 16 ton 443 kilogram glikoz şurubu ele geçirdi.

Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekiplerince, güvenilir gıda arzının sürekli sağlanması amacıyla gıda üreten, satışı yapılan işyerleri sürekli kontrol edildi. 5996 Sayılı Kanuna uygun olmayan işyerlerini uyaran ekipler, yapılan uyarılara rağmen düzeltici faaliyette bulunmayan işyerlerine cezai işlem uyguladı.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü denetim ekipleri ve polislerle birlikte Sırrın Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işyerinde 16 ton 240 kilogram glikoz şurubunun etiketsiz, muhafaza koşullarına uygun olmadığı ve Türk Gıda Kodeksi etiketleme hükümlerine aykırı olduğu tespit edildi. Ürünlere el koyan ekipler işyeri hakkında yasal işlem başlattı. Ekipler tarafından Bamyasuyu Mahallesi ve Eski Hal Pazarı civarında yapılan denetimlerde ise, bir iş yerinde mevzuat kurallarına aykırı olduğu tespit edilen 203 kilo glikoz şurubuna el konulurken, imha edilmek üzere zabıta ekiplerine teslim edildi.

İlgili iş yeri sahipleri hakkında yasal işlem başlatıldığı, güvenli olmayan gıdaları piyasaya arz edenler hakkında gerekli yasal müeyyideler uygulanacağı belirtildi.

Denetimlerin sürekli olarak sürdürüldüğünü belirten ekipler, tüketicilerin gıda iş yerlerinde gördüğü olumsuzlukları Alo 174 Gıda hattına ihbar etmeleri konusunda çağrıda bulundu.