İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 17 Aralık soruşturmasında iş adamı Rıza Sarraf, Barış Güler ve Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi. İtirazın reddedilmesiyle karar kesinleşmiş oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Aralık soruşturmasına ilişkin aralarında işadamı Rıza Sarraf, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Dosyanın tek müştekisi olan eski Fatih Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce, 10 Kasım tarihinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Ekrem Aydıner tarafından verilen takipsizlik kararına itiraz etti. Kararında Orhan İnce’nin tayinini İstanbul dışındaki illere çıkarttıkları, akabinde de meslekten ihraç edildiği gerekçesi ile şüphelilerden şikayetçi olduğunu hatırlatan İstanbul 6.Sulh Ceza Hakimliği, “Şüphelilerin müşteki Orhan İnce’nin tayin edilmesi ya da meslekten ihraç edilmesi olayında herhangi bir yetkileri bulunmadığının anlaşıldığından, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar usul ve yasaya uygundur” ifadelerine yer verdi.

Mahkemenin takipsizlik kararına yapılan itirazı reddetmesiyle 53 kişi hakkında verilen takipsizlik kararı kesinleşmiş oldu.