Elazığ’da 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü, kullandığı araçla dönüş yaptığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çıktı. Kaldırımda kendi iş yerinin önünde bekleyen şahsa çarpan araç, dükkana girdi. Kazada aracın çarptığı iş yeri sahibi ile iş yerinin içinde bulunan başka bir kişi sıçrayan camlardan yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Sanayi Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi Harmanlı Sokak girişinde meydana geldi. 17 yaşındaki O.İ.’nin kullandığı 23 EN 268 plakalı araçla Kazım Karabekir Caddesi’nden Harmanlı Sokak’a dönerken sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil kaldırıma çıkarak iş yeri önünde duran Selami Yıldırım’a çarptıktan sonra dükkana girdi. Kazada otomobilin çarptığı Yıldırım ile iş yerinin içinde bulunan Murat Kalkancı kırılan camların üzerlerine gelmesinden dolayı yaralandı. Yıldırım ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Kalkancı ise ayakta tedavi edildi.

17 yaşında olduğu öğrenilen sürücü O.İ. ise polis tarafından gözaltına alındı. Trafik Şube Müdürlüğü tarafından 17 yaşındaki O.İ.’ye ehliyetsiz araç kullanmak suçundan dolayı bin 462 lira ceza kesilirken, polis merkezi ekiplerinin ise taksirle yaralama suçundan dolayı işlem yapacağı öğrenildi.

Ayrıca araç sahibine de ehliyetsiz ve yaşı küçük sürücüye araç vermekten dolayı işlem yapılacağı kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.