Samsun’da 19 yıl önce boğularak öldürüldükten sonra yakılıp mısır tarlasına gömülen 3 çocuk babası çobanın ölümüyle ilgili gözaltına alınan karısı ile birlikte toplam 3 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Kutlukent Çırakman Mahallesi’nde çobanlık yapan 3 çocuk babası 31 yaşındaki Şaban Bayri’nin ailesi, öldürüldükten 1 yıl sonra 30 Ekim 1996 tarihinde Bayri’nin kaybolduğuna dair jandarmaya müracaatta bulundu. Kayıp başvurusundan sonra geçen 18 yıl içinde Şaban Bayri’den bir daha haber alınamadı. Şaban Bayri’nin eşi Habibe (47), daha sonra aynı mahallede ikamet eden Mehmet E. (44) ile evlendi. Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Habibe E. ile evlenen Mehmet E’nin kardeşi Musa E. (40), jandarmanın da sıkıştırması üzerine vicdan azabı çektiğini söyleyerek, Şaban Bayri’yi olay günü eşi Habibe’nin evden dışarı gönderdiğini anlatarak, cinayeti kendisinin kullandığı otomobilde ağabeyinin işlediğini söyledi.

Olayla ilgili Tekkeköy Jandarma Karakolu ekipleri tarafından gözaltına alınan Habibe E., Mehmet E. ve Musa E., bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 3 kişi, akşam saatlerinde tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.