Adana’da bir otomobilden 2 kilo altın çalıp kaçan zanlının 41 ilden daha hırsızlık yaptığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre olay, 15 Aralık 2014 tarihinde Seyhan ilçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda meydana gelen olayda, Vedat Birbiri, bir kuyumcudan aldığı 2 kilo altını çalıştığı kuyumcuya götürürken hastanede tedavi gören yakınının yanına uğradı. Otomobili yol kenarına park eden Vedat Birbiri, altınları arka koltukta bıraktı. Birbiri’nin hastaneye girmesini fırsat bilen kişi ya da kişiler, buji ile otomobilin camını patlatarak içinde yüzük, kolye ve bilezik bulunan 2 kilo altını alıp kayıplara karıştı.

Ziyaretin ardından otomobilin yanına geldiğinde 180 bin lira değerindeki altınların çalındığını fark eden Birbiri, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Polis yaptığı çalışmada zanlının Abdulhalim T. olduğunu belirledi.

Polis yaptığı araştırmada zanlının 41 ilde daha hırsızlık yaptığı ve arandığını belirledi. Ayrıca zanlının 13 yıl kesinleşmiş hapis cezasının da bulunduğu ortaya çıktı. Polis şimdi güvenlik kamerasından eşkalini belirlediği suç makinesinin yakalanması için çalışma başlattı.