Zonguldak’ta 24 kişinin yargılandığı uyuşturucu davasından karar çıktı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 10 Nisan 2013 tarihinde gelen ihbar sonucu, uyuşturucu bulundurmak, temin etmek suçlarından teknik takip başlatılan ve 7 aylık teknik takip sonucunda elde edilen tapelerde 14 ayrı alışveriş gerçekleştirildiği sabit görülen 8’i tutuklu olmak üzere, toplam 24 kişinin yargılandığı davada karar çıktı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanıklar Sefa A., Cengiz Y., Yalçın Ö., Sabri U., Hakan B., Yunus P., Veysel G. ve Günay Ş. sabah erken saatlerde adliyeye getirildi.

İlk olarak avukatların dinlenildiği davada tutuklu sanıkların avukatları müvekkillerinin, kendilerinin de uyuşturucu bağımlısı olduğunu kabul ettiklerini ancak bu alışverişi birbirlerine temin etmek amacıyla gerçekleştirdiklerini, hiçbir şekilde ticari bir amaçla yapmadıklarını söylediler.

Söz hakkı verilen Hakan B.’nin avukatı Fehmi Şeker ise yasanın herkese eşit şekilde uygulanmasını istediklerini belirtti. Müvekkili Hakan B.’nin tutuksuz yargılanmasını talep eden Av. Şeker sunduğu savunmada, “Benzer olayları medyadan da takip ediyoruz. Bizler yasanın eşit olarak uygulanmasını talep ediyoruz. Sanıkların tutuksuz yargılanmaları için illa sanatçı mı olması gerekiyor? Dizilerde bölüm başı 100 bin lira mı almaları gerekiyor?” dedi.

Avukatların savunmalarından sonra söz hakkı verilen tutuklu sanıklar bağımlı olduklarını, bunu birbirleri arasında yardımlaşma, birbirlerine temin etme amacıyla yaptıklarını, ticari amaç gütmediklerini ifade ettiler.

Daha sonra mahkeme başkanı tarafından açıklanan kararda; TCK’nın 118/3 maddesine göre tutuklu sanıklar Sefa A., Cengiz Y., Yalçın Ö. ve Sabri U.’ya 8 yıl 9 ay, Hakan B.’ye 10 yıl, Yunus P. ve Veysel G.’ye ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, tutuklu sanık Günay Ş.’nin tahliyesine karar verildi.

Karar sonrası ceza alan sanıkların yakınları gözyaşlarına boğulurken, tahliye kararı verilen Günay Ş.’nin yakınları ise sevinç çığlıkları attı.