Kocaeli’nin İzmit ilçesinde daha önce karıştığı bir suçtan dolayı hapis cezası alan bu cezası para cezasına çevrilen kişi, borcunu ödeyemeyince Kocaeli Adliyesi’nin terasında intihar teşebbüsünde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, İzmit’te H.U. isimli şahıs daha önceden işlediği bir suçtan dolayı 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti H.U.’nun hapis cezasını para cezasına çevirdi ve 3 bin TL ödemesi gerektiği belirlendi. Cezasını taksitle ödeyen H.U. taksitlerin ertelenmesi için adliyeye geldi. Ancak taksitlerini erteleyemeyen H.U. Kocaeli Adliyesi’nin 4. katının teras bölümündeki balkona çıkarak intihar teşebbüsünde bulundu.

Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri zeminde şişme minder açarken polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. İntihar etmek isteyen H.U., polis ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren ikna çabaları sonucu çıktığı yerden indirildi. Daha önceden de intihar teşebbüsünde bulunduğu öğrenilen şahıs sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü.