Adana’da 3 günde 3 kadının çantasından cep telefonlarını yankesicilik yöntemi ile çaldıkları iddia edilen iki şüpheli, güvenlik kameralarından tespit edilerek yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet K. (32) ve Hakan Y. (36), Seyhan ilçesi, Kuruköprü Mahallesi ile Obalar ve Atatürk Caddesi’nde gözüne kestirdikleri kadınları takibe aldı.

Kadınların kalabalık yerlere girmesini kollayan iki şüpheli, 3 günde 3 kadının çantasında bulunan cep telefonlarını çalarak kayıplara karıştı.

İhbar üzerine kadınlarla görüşen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Çevrede ve iş yerlerinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis, zanlıların kimliklerini tespit ederek fotoğraflarını güven timlerine dağıttı. Güven timleri, şüphelileri Ali Münif Caddesi’nde gezdikleri sırada gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgularında güvenlik kamerasının görüntülediği kişilerin kendileri olduğunu kabul eden zanlılar, ancak yankesicilik yapmadıklarını söyledi.

Adliyeye sevk edilen Ahmet K. ve Hakan Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.