Konya’da, evinin balkonundan tüfekle ateş açarak 3 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de yaralayan katil zanlısına, mahkeme tarafından öldürdüğü 3 kişi için ayrı ayrı müebbet hapis cezası verilirken, yaraladığı kişi içinde öldürme teşebbüs suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 3 kişiyi öldürüp 1 kişiyi de yaralayan zanlı Mustafa E, karar duruşması için hakim karşısına çıktı. Savcı esasa ilişkin yaptığı mütalaasında, “Olay tarihinde sanığın balkonda otururken yoldan geçen Mehmet Ali Ayrancı’ya kendisine ait tüfekle ateş açtığı, hemen arkasından gelen oğlu Mehmet Ayrancı’ya ateş ettiği, yine hemen arkasından gelen Nurettin Ayrancı’ya da ateş açtığı, daha sonra olay yerine gelen Mehmet Oruç’un sanığın vurduğu kişilerin kontrol etmek amacıyla yanlarına gittiğinde de ona da ateş açtığı, eylemler nedeniyle Mehmet Ali Ayrancı, oğlu Mehmet Ayrancı ve kardeşi Nurettin Ayrancı’nın hastaneye götürülürken yolda öldükleri, Mehmet Oruç’un da tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandığı, sanığın Mehmet Oruç’a karşı kullandığı silahın ateş ettiği mesafenin, silahın etkin alanda bulunması hususları değerlendirildiğinde sanığın Mehmet Oruç’u öldürmeye teşebbüs ettiği için cezalandırılmasına diğer 3 şahsı da kasten öldürdüğü gerekçesiyle ayrı ayrı müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcının esasa ilişkin mütalaasından sonra mahkeme heyeti duruşmayı karara bağlayacağını söyleyerek son sözlerini sorduğu sanık Mustafa E., “Çok acı çektim, çok ızdırap çektim. Pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonunda sanık Mustafa E.’nin akıl sağlığı ve cezai ehliyeti raporunun olduğunu belirterek, sanığa 3 kişiyi kasten öldürme suçundan ayrı ayrı 3 kez müebbet, 1 kişiyi de öldürmeye teşebbüs suçundan 14 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme katil zanlısı hakkında takdiri indirim hakkını kullanmaması dikkat çekti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 28 Eylül 2013 tarihinde Hadim ilçesine bağlı Yelmez köyünde meydana gelmişti. Mustafa E. (56), evinin balkonundan alkol aldığı sırada camiden çıkan baba Mehmet Ali Ayrancı’yı, oğlu Mehmet Ayrancı ve kardeşi Nurettin Ayrancı’yı tüfekle vurarak öldürmüş, yakınlarını kontrol etmek amaçlı gelen Mehmet Oruç’u da yaralamıştı. Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheli ilk ifadesinde, balkonda kendi yaptığı şarabı içtiği sırada, Mehmet Ali Ayrancı’nın aşağıdan televizyonunu sesini kıs demesi üzerine tartışma çıktığını, az önce temizlediği tüfeğiyle de şahıslara ateş ettiğini, sonrasını da hatırlamadığını söylemişti.