İzmir'de sahte belgeyle yurt dışından ithal edilip sahiplerine ulaşmayan 42 danadan 34'ü bulundu.

Yurt dışından İzmir Limanı'na getirilen ve tırla çıkarılan 42 dananın Karaman'daki sahibine ulaşmaması üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, MOBESE kameralarıyla 66 LB 135 plakalı tırın Tokat ve Sivas'a gittiğini tespit etti.

Edinilen bilgiye göre, et ihtiyacını karşılamak amacıyla bir süre önce Bulgaristan'dan çok sayıda dana ithal edildi. Geçen 6 Ocak'ta İzmir Limanı'na yanaşan gemideki danalar, farklı kentlerden gelen TIR'lara yüklendi. Bir nakliye firmasında çalıştığını söyleyen H.C., 48 danayı alıp Karaman'a götüreceğini söyledi. Limandaki görevlilere sahte belge veren H.C., TIR'a yüklenen 48 hayvanla yola çıktı. Daha sonra olay anlaşılınca, Kayseri kent girişinde önlem alan polis, H.C.'nin kullandığı TIR'ı durdurup arama yaptı. Aramada 48 dananın hiçbirine rastlanmadı. Gözaltına alınan ve limandan çıkarken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde rahat tavırlarıyla dikkat çeken H.C., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

10'u Sivas'ta, 24’ü Tokat’ta Bulundu

Yapılan incelemede 42 danadan 10'unun Sivas'ta, 24 dananın da Tokat'ta satıldığını belirledi. Danaları satın alan kişilerin ifadesinde çalıntı mal olduğunu bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.

Ele geçirilen danalar sahibine teslim edilirken, diğer danaların da bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.