Elazığ’da polisler tarafından 6 kilogram kubar esrarla yakalanan şüpheli, mahkemede kendisinin içici olduğunu ve bonzaiyi bırakmak için esrar aldığını söyledi. Mahkeme heyeti yakalanan esrarın içiciye göre fazla olması nedeniyle sanığa 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri 10 Temmuz 2014 tarihinde yaptıkları bir çalışmada polis köpeğinin yardımı ile otobüste yolculuk yapan Osman Atadan’ın bacağının arasındaki poşetlerde 6 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Şüpheli, kendisinin içici olduğunu söylemiş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

6 kilogram kubar esrar ile ilgili bugün Elazığ Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Osman Atadan ve avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, sanığa uyuşturucu maddeyi neden bulundurduğunu sordu. Sanık Atadan, "Bonzaiyi bırakmak için Diyarbakır’dan bin liralık esrar aldım. Kaç kilogram olduğunu bilmiyordum. Kendim içiciyim, kullanmak için almıştım" dedi.

Sanığın dinlenmesinin ardından tanık polisleri de dinleyen mahkeme heyeti, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanığın içmek için aldığım dediği 6 kilograma yakın esrar maddesinden 2 kilogram toz esrar elde edilebildiğini belirterek, bunun da bir içiciye göre çok fazla olduğundan dolayı uyuşturucu madde ticaretinden cezalandırılmasını istedi.

Son sözü sorulan sanık ’pişmanım’ derken, avukatı da savcının mütalaasına katılmadıklarını, müvekkilinin içici olduğunu o yönde ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

Uyuşturucu madde ile ilgili mücadele kapsamında yasada yapılan son değişikliklere göre karar vereceklerini belirten mahkeme heyeti, sanıkta ele geçirilen uyuşturucu madde miktarının içiciye göre fazla olduğundan 10 yıl 4 gün hapis cezası verdiklerin, ancak duruşmadaki iyi hal nedeniyle cezasını 8 yıl 4 aya düşürdüklerini açıkladı.