Geçtiğimiz günlerde Konyaaltı ilçesi Doyran Mahallesi’nde tüfekle vurulmuş olarak arkadaşının evinin bahçesinde ölü olarak bulunan 8 yaşındaki çocuğun babası, oğlunun katilinin bulunmasını isteyerek, "Beklemediğimiz bir olay başımıza geldi. Suçlular meydana çıkarsa rahatlayacağız" dedi.

Konyaaltı ilçesi Doyran Mahallesi’nde ailesiyle oturan ve saatlerce haber alınamayan 8 yaşındaki Ömer Erkan Boz, arkadaşının evinin bahçesindeki çalılıklarda ölü olarak bulunmuştu. Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, Boz’un kafasından av tüfeğiyle vurulduğu, daha sonra bahçeye kadar sürüklendiğini tespit etmişti. T.N’nin 10 yaşındaki oğlu M.C.N’nin, babasına ait av tüfeğini boş zannedip ateşleyerek evlerinin balkonunda oynadıkları Ömer Erkan Boz’u öldürdüğü, ardından panikleyerek "düştüğünün zannedilmesi" için ikinci kattan attığı, buradan da sürüklenerek portakal bahçesine bıraktığı öne sürülmüştü.

"AİLENİN KAFASINDA SORU İŞARETLERİ VAR"

Yaşanan süreçte ilgili kolluk kuvvetleri ve savcılığın üzerine düşen bütün görevleri yerine getirdiğini aktaran Avukat Alperen Erol, "Hiçbir detay bile atlanmamıştır. Fakat vefat eden çocuğumuzun yakınlarına ciddi derecede bir baskı gelmektedir. Bunların şehir efsanesine dönmesinden korkuyoruz. Medyaya düşen bilgilerde 10 yaşındaki bir çocuğun ilgili balkondan atma, yere düşme eylemini uzak bir mesafedeki portakal bahçesine götürüp götüremeyeceği eylemini tek başına yapıp yapamayacağının sıkıntılarını yaşıyoruz. Ailemizin acısının yanında kafasındaki bu soru işaretlerinin giderilmesi adına genel soruşturma savcılığına ilgili müracaatlarımızı yapacağız" dedi.

"SORUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİ İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Fail noktasında kafalarında soru işaretleri bulunduğunu kaydeden Erol, "Suça sürüklenen çocuğun ceza ehliyetinin olmadığından dolayı ilgili kişiyle ilgili bir işlem yapılamayacaktır. Biz bundan sonraki aşamalarda tedbirsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet verme olabilir. İlgili tüfeğin orada ne olduğu, Çocuğa yardım eden oldu mu? Bununla ilgili genel soruşturma savcılığına tekrar soruşturmanın genişletilmesi için suç duyurusunda bulunacağız. Bu olay çözümlendikten sonra acılı ailenin acısının biraz daha yatışacağı kanaatindeyiz" dedi.

"KAZA OLDUĞUNA İNANIYORUZ AMA"

Ölen Ömer Erkan Boz’un babası Bayram Boz olayın kaza olduğuna inandıklarını ancak jandarmanın Ömer’in cesedinin sürüklenerek çalılıklara getirildiğini belirlediğini hatırlatarak, "Kazanın ardından yapılan vicdansızlık bizi yaraladı. 10 yaşındaki bir çocuğun bu olayı yapacağına inanmıyoruz. Gerçekler ortaya çıksın" dedi. Din görevlisi baba Bayram Boz(42) evlat acısının çok zor olduğunu belirterek, "Vicdansızca yapılan hareket bizi yaraladı. Bu soruşturmanın arkasında duracağız. Gereken neyse yapılacağına inanıyoruz. Adli süreç devam ediyor. 10 yaşındaki bir çocuğun bu olayı yapacağına inanmıyoruz. Ailenin haberi olduğuna inanıyoruz. Gerçekler ortaya çıksın" dedi.

"KAZADAN SONRASI KARANLIK"

Olayın iki çocuğun oynaması sonucu ortaya çıkmış olabileceğinden şüphelendiklerini ifade eden Boz, "Kaza olmuş olabilir. Ama ondan sonrası bize karanlık. Eşim çok zor bir süreç geçiriyor, ayakta zor duruyor. Beklemediğimiz bir olay başımız geldi. Suçlular meydana çıkarsa rahatlayacağız" ifadelerini kullandı.