Adana’da fuhuşa yer temin ettikleri ve aracı oldukları ileri sürülen 1’i kadın 3 kişi yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar birbirini suçlayarak tehdit etti.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeni Baraj Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Antalya’nın Alanya ilçesine çalışmaya giden Resul D. (24), Çiğdem Ö. (35) ve Ezgin D. (24) burada Neriman Ö. (23) ile tanıştı. Bir eskort sitesi üzerinden fuhuş yapan Neriman Ö. ile görüşen zanlılar onunla birlikte Adana’ya geldi.

Adana’da 3 arkadaş ev kiraladı. Neriman Ö. ise bu evde 200 lira karşılığında fuhuş yapmaya başladı. Mahalle sakinleri bu durumu fark ederek Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği’ne ihbarda bulundu. Bunun üzerine polis evi takibe aldı. Bir süre sonra ise bir yabancı erkek evden çıkarken şahıs polis eve baskın yaptı. Yapılan baskında fuhuş yapan Neriman Ö. ile Resul D., Çiğdem Ö. ve Ezgin D. gözaltına alındı. Neriman Ö. kendi isteğiyle fuhuş yaptığını evden çıkan şahıs ise 200 lira karşılığında Neriman Ö. ile birlikte olduğunu söyledi.

Polis bunun üzerine fuhuş yapan erkek ile kadını serbest bıraktı. Diğer zanlıları ise sorgulamaya devam etti. Zanlılar evde fuhuş yaptırmadıklarını ileri sürerken, evi kiralama konusunda Resul D. ile Ezgin D. suçu birbirinin üzerine attı. Zanlılar fuhuşa yer temin etme ve aracılık etme suçlamalarını kabul etmedi.

1’i kadın 3 zanlı sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Adli tıp birimine sağlık raporuna getirilen zanlılar basın mensuplarına da saldırarak tekme attı. İki erkek zanlı daha sonra da birbiriyle tartıştı. Ezgin D., Resul D.’ye, "Nasıl ifade verdin beni yaktın şimdi buradan çıkınca seninle görüşeceğiz" diyerek tehdit etti.

Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi.