Samatya’da öldürülen Ermeni asıllı Maritsa Küçük’ün katil zanlısı Murat Nazaryan’ın yargılandığı davada mahkemeye gelen Adli Tıp Kurumu raporunda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu görüşüne yer verildi.

85 yaşındaki Maritsa Küçük’ü “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü” iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Murat Nazaryan’ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Murat Nazaryan hazır bulunurken, Maritsa Küçük’ün yakınları ve avukatı Eren Keskin de hazır bulundu. Duruşmada, Adli Tıp Kurumu 4’üncü İhtisas Dairesi tarafından, sanığın ceza ehliyetinin olup olmadığı hususunun tespiti için hazırlanan raporda, sanık Nazaryan’ın suç tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğu görüşünün yer aldığı belirtildi.

Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, Maritsa Küçük’ün öldürüldüğü dönemde benzer olaylarda çok sayıda kişinin dövüldüğünü, bunlardan birinin de yediği dayak nedeniyle 15 gün hastanede yatan Turfanda Aşık olduğunu ifade ederek, “Turfanda Aşık olayında bir soruşturma yapılmadı. Turfanda Aşık’ı yaralayan kişinin de bu olaya karışmış olabileceğini düşünüyoruz. Biz sadece sanığın ceza almasını istemiyoruz, gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aslan ise Turfanda Aşık olayına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma açıp açmadığının sorulmasına, açılmamışsa Küçük ailesinin avukatının sunduğu gazete haberinin de eklenerek olayla ilgili suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmesi yönünde görüş beyan etti.

Savcı Aslan, üzerinde biyolojik lekeler bulunan materyaller üzerinde ayrıntılı olarak biyolojik ve genetik inceleme yapılmasını isterken, lekelerin sanık hariç ikinci kişilere ait çıkması durumunda Türkiye’deki mevcut bütün kriminal laboratuvarlarında karşılaştırmasının yapılarak kime ait olduğunun tespit edilmesini istedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, daha önce mahkemeye sunulan raporda, beyaz örtü üzerinde, Maritsa Küçük ile uyumlu olan 1 ve 2 numaralı kan lekeleri haricinde, 3 numaralı lekede en az biri erkek birden fazla kişiye ait olabilecek şekilde karışık DNA profillerinin tespit edildiğini hatırlatarak, bu DNA profillerinin yeniden incelenerek rapor halinde kendilerine sunulmasını istedi.

Mahkeme, Turfanda Aşık’ın yaralanması ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.