Mersin’in Tarsus ilçesinde adliye önünde bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yakalanan 4 kişiden 2’si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 13 Kasım 2014 Perşembe günü saat 10.15 sıralarında, Tarsus Adliye Binası önünde aralarında husumet olan ve bu nedenle mahkemelik olan şahısların, adliyeden ayrılırken sözlü tartışması kavgaya dönüştü. Çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. Olaya müdahale eden adliyedeki güvenlik görevlileri şüpheliler M.R.G. (32), A.T.(47), L.T.(55) ve M.T. (22) isimli şahısları yakaladı. Polis ekipleri, şahıslardan olayda kullandıkları 1 adet tabanca, tabancaya ait 38 cal 5 adet dolu fişek, tabanca içerisinde ise yine 38 cal 5 adet boş fişek, 1 adet otomatik av tüfeği, 8 adet dolu fişek, 1 adet ekmek bıçağı, 1 adet ayrı bir bıçak ele geçirdi.

Şüphelilerin olayda kullandığı av tüfeği ile müşteki Remzi Afşin isimli şahıs arka sağ bacağından yaralanırken, tabanca ile ateş edilen Sertaç Afşin isimli şahıs ise olay yerinde ensesinden aldığı mermi ile yaralanmış, ambulans ile kaldırıldığı devlet hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Yakalanan 4 şüpheliden A.T. ve M.T. isimli şahıslar serbest kalırken, M.R.G. ve L.T. isimli şahıslar ise sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.