Bakırköy Adliyesi’ne getirilen bir grup tutuklu ve hükümlünün yakınları adliyede arbede çıkardı. Bu sırada nezaretin kapılarını kırarak kaçan 10 kişiden 8’i yakalanırken, 2 şüpheli firar etti.

İstanbul Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “13 Kasım 2014 Perşembe günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde muhtelif suçlardan yatmakta olan ve davaları devam eden bir grup hükümlü/tutuklu, görevli jandarma ekipleri tarafından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilmiştir. Saat 15.00 sıralarında Bakırköy Adliyesi’nde duruşması biten (4) hükümlü/tutuklu, kalabalık bir grup tarafından görevli jandarma personeline mukavemetle bindirildikleri cezaevi sevk aracından alınmaya çalışılmıştır. Bu sırada çıkan karışıklıkta, duruşma sırası bekleyen adliye nezarethanesindeki hükümlü/tutuklulardan 10’u bulundukları nezarethaneden kapı kilitlerini kırmak suretiyle kaçmışlardır” denildi.

Kaçan 10 kişiden 8’inin yakalandığı belirtilen açıklamada, “Kaçan 10 hükümlü/tutukludan 8’i görevli personel tarafından adliye binası içinde yakalanmış, 2 hükümlü ise oluşan karışıklıktan istifade ederek firar etmiştir. Firar eden 2 hükümlünün yakalanması maksadıyla özel ekipler görevlendirilmiş olup, olay ve sorumlularla ilgili başlatılan adli ve idari tahkikat devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.