Adıyaman’da özel solüsyonla para çoğaltıldığını iddia ederek vatandaşları dolandıran Afrikalı 2 kişi polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Afrika’dan İstanbul’a daha sonra Adıyaman’a gelen B.T.F. ve R.B, vatandaşları siyaha boyadıkları gerçek dolarları, hazırladıkları çok sayıda siyah kağıdın arasına vatandaşlar görmeden koydu. Daha sonra siyah kağıtlar arasındaki paraları kimyasal madde olarak tanıttıkları saf suya sokarak özel solüsyonla pudra ve pamuk yardımı ile suda yaptıkları birkaç işlemle siyah kağıt parçaları ile gerçek dolarları köpüklü su içerisinde değiştirerek vatandaşları yaptıkları işleme inandırmak istedi. Vatandaşlara siyah kağıt parçalarının kimyasal su ve kullandıkları malzemelerde gerçek paraya dönüştürdüklerini belirten B.T.F. ve R.B., vatandaşlara kullandıkları malzemeleri satıp dolandırmak istedi.

Şahıslar Adıyamanlı vatandaşı dolandırmak istediği esnada vatandaş durumun farkına vararak dolandırıcıları oyalamaya başladı. Dolandırıcıları oyalayan vatandaş bir yandan ise gizli bir şekilde durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği polis ekipleri dolandırıcıları suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şahıslar, önce Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.