Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Beyazıt Kampüsü Öğrencileri, yapılacak olan yılbaşı kutlamalarını basın açıklamasıyla protesto etti.

Yılbaşı kutlamalarını sloganlarla protesto eden grup, üzerinde “Sözümüz Müslüman’a; harama sürükler Noel baba, namaza götürür Demba Ba” ve “Ahlak ve maneviyat tahribatına hayır. Edep Ya Hu” yazılı bez afişler açtı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Ömer Sirkeci, “Öldürme, yaralama, tecavüz, taciz, gasp ve benzeri olayların sayısı yılbaşı gecesi zirveye çıkmaktadır. Üstad ne güzel söylemiş; ‘Yılbaşı, noel, fişek… Yeryüzünde özgürlük diye tepişir eşek’ . İslam’da yeni yıl Muharrem ayının birinci günü ile başlar. Dinimizde noel ve yılbaşı kutlamalarının yeri bulunmamaktadır. Bu yılbaşının biz Müslümanlar için resmi ve milletlerarası bir takvimin başlangıcı olmaktan başka hiç bir değeri yoktur” dedi.

Milli Piyango’nun da milli haram olduğuna vurgu yapan Sirkeci, “Üçüncü mesele ise Milli Piyango adı altında ki milli kumardır. Kumar tarafların ortaya koyduğu bir malı veya menfaati baştan kimin kazanacağı belli olmayan iş ve bir işlev sonucunda taraflardan birinin kazanmasıdır. Adı ne olursa olsun bu özelliği taşıyan para veya mal karşılığı oynanan her şey kumardır” diye konuştu.

Müslümanları uyarmayı amaçladıklarını ifade eden Sirkeci, “Bizim asıl derdimiz kendi değerlerini, tarihini ve medeniyetini unutmuş modernis zihniyetlerin esiri olmuş tasavvurlarına ve hayat tarzına virüs bulaşmış Müslümanları uyarmaktır. Sözlerimi Necip Fazıl Kısakürük’in ‘Tohum saç, bitmezse toprak utansın, hedefe varmayan mızrak utansın. Ey gidi küheylan koşmana bak sen, çatlarsa doğuran kısrak utansın. Eski çınar şimdi noel ağacı, dallarda eğreti dallar utansın’ sözleriyle sonlandırıyorum” dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından Fen Edebiyat Fakültesi’ne girdi. Bir süre burada bekleyen göstericiler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.