KARAMAN’da 22 Şubat 2013 günü pompalı av tüfeği ile otomobile ateş açan silahlı saldırgan 7 ay sonra bir barakada sahte kimlikle ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Karaman'da seyir halindeki  otomobile başka bir araçtan pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 1 kişi ölmüştü.

Olay, 22 Şubat Cumartesi günü Karaman-Mersin Karayolu 1 kilometre Cezaevi kavşağı yakınlarında  gece 23.45 sıralarında meydana geldi.

32 yaşındaki Ahmet Taşkıran'ın kullandığı 34 KUY 21 plakalı lüks bir cip seyir halinde iken, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen başka bir otomobilden pompalı tüfekle ateş açıldı. Silahlı saldırıda araç sürücülerinden Ahmet Taşkıran başından ağır yaralanırken, Karaman Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.


ESKİŞEHİR’DE BİR BARAKADA YAKALANDI
Olaydan sonra kaçan silahlı saldırganın kimliğini belirlemek için Karaman Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri uzun soluklu bir çalışma başlattı.

Yapılan 7 aylık çalışma sonucu dün gece Eskişehir'in Odunpazarı İlçesine bağlı Harmandalı köyünde Özel Harekat Timleri ve Karaman Cinayet masası dedektiflerince yapılan operasyonda köy yerine yakın bir barakada 22 yaşındaki tetikçi Ali Ç. ele geçirildi. Barakada yapılan aramada 1 adet Bora marka kurusıkı tabanca ve 1 adet Prenses marka ek kırma av tüfeği ile birlikte, üzerinde ise sahte kimlik çıkan zanlı Karaman Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alındı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Başarılı bir operasyonun ardından ele geçirilen cinayet zanlısı Karaman Emniyet Müdürlüğünde sorgusunun ardından cinayeti itiraf etti. Yapılan sağlık kontrollerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri arasında Karaman Adliyesine sevk edildi ve daha sonra Karaman Cezaevine gönderild.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



CİNAYETLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ ÖNCEKİ HABERLER;

Dün gece Karamanda silahlar konuştu 1’i ağır 4 yaralı

Çıkan çatışma sonucunda 1 kişi ağır 4 kişide hafif yaralandı



Çatışmada Ağır Yaralanan Genç Kurtarılamadı

Dün gece meydana gelen silahlı saldırıdaki genç sabaha karşı hayatını kaybetti.


Adliyeye çıkarılan 7 kişi serbest 1 kişi tutuklandı

Dün adliyeye çıkarılan 7 kişi serbest kaldı