Van’ın Gürpınar ilçesinde 17 gün önce evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan’dan hala haber alınamazken, ailesi Nehir’i veya ondan haber getireni 50 bin TL parayla ödüllendirecek.

İlçeye bağlı Kırkgeçit Mahallesi’nde 17 gün önce ortadan kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan, asker, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikel Kurtarma Ekibi (UMKE) ve geçici köy korucuları ile birlikte arazide aranıyor. Jandarmanın kriminal laboratuvarı birçok örnek alarak değerlendirme yaparken Nehir’e hala ulaşılamadı. Tüm çabalara rağmen Nehir’den hiçbir haber alamayan aile, küçük kızı bulana para vereceklerini açıkladı.

Kızının bulunması için Van merkezde birkaç iş yerinin girişine, "Kayıp aranıyor. Kızımı bulana 50 TL para hediye verilecektir" fotoğraflı kayıp ilanı asıldı. Kızının para için kaçırılma olabileceği üzerinde durduğunu belirten baba Erkan Aslan, Nehir için her şeyini verebileceğini söyledi. Aslan, "Aile büyüklerimizle oturup bunu konuştuk. Ben neye mal olursa olsun kızımın bulunmasını istiyorum. Son çare olarak kızımın bulunması için para teklif etmeyi uygun gördüm çünkü bizim köyümüze yabancı insanlar, seyyar satıcılar gelir giderlerdi. Bunlar kızımı para için kaçırmış olabilir. Bu parayı her şartta bulurum. Arazilerim ve koyunlarım var. Bunlar yetmezse ceketimi satar, 50 bin TL’yi bir araya getirir kendilerine veririm. Tek umudum bu kaldı" dedi.