Adana’da ailesinin gece-gündüz dilendirdiği 2’si kız, 1’i erkek çocuğu basın mensuplarını görünce utançlarından gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yaşları 7 ile 13 arasında değişen 2’si kız, 1’i erkek çocuk Gizem Yavuz’un ailesiyle birlikte kaldığı eve gelerek "çok acız, evde yiyecek yemeğimiz yok" diyerek yardım istedi. Bunun üzerine Yavuz, çocukların karnını doyurup çanta ve kıyafet verdi. Ancak bir gün sonra çocuklar yine gelip bu kez para istedi. Yavuz çocuklara yine yardım etti. Birkaç gün sonra çocuklar yine gelip dilenmek suretiyle yardım isteyince Yavuz bu kez çocukları oyalayarak polise haber verdi. Yavuz, çocukları da "Sizi kim dilendiriyor" diye sordu. Çocuklar ailelerinin maddi durumunun kötü olduğunu bu nedenle kendilerini dilendirdiğini söyledi. Yavuz bu nedenle çocukları bırakmayarak polislerin gelmesini bekledi. Polis merkezi ekipleri olay yerine önce gelirken bir süre sonra da çocuk şube müdürlüğüne bağlı polisler geldi.

Bu arada olayı duyan basın mensupları da eve geldi. Çocuklar basın mensuplarını görünce birbirlerine sarılıp demir kapının arkasına saklanarak utançlarından gözyaşlarına boğuldu. Yavuz, polise verdiği bilgide çocukların aileleri tarafından gece-gündüz dilendirildiğini, özellikle akşamları çocukların can tehlikesinin olduğunu bu nedenle devletin sahip çıkmasını istediği için polisi aradığını söyledi. Yavuz’un ayrıca “Daha önce de birkaç kez gelip para istediler. Ben de karınlarını doyurup geri yolluyordum. Özellikle aralarındaki kız çocuğunun sokakta kalmasına yüreğim dayanmadı. Çocuklara yardımcı olunması için polisi aradım. Onlar da gelip çocukları aldı. Bu sokaktaki herkes onları tanıyor. Sürekli kapıları çalıp yardım istiyorlar. 6 kardeş olduklarını ve annesi ile babasının hasta olmasından dolayı dilenmek zorunda kaldığını anlatıyorlar. Kış mevsimindeyiz ama çocukların ayaklarında çorap bile yoktu. Acıdığım için yardım ettim. İnşallah sıcak bir yuvaları olur” dediği öğrenildi.

Polis çocukları yurda yerleştirirken ailenin de durumunun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından incelenerek ya yardım yapılacağı ya da ceza verileceği belirtildi.