Dink soruşturmasında ifade veren Ali Fuat Yılmazer’in cinayete ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nden bilgi sakladığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dink soruşturmasına ilişkin kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer dün ifade vermişti.

Savcı Yusuf Hakkı Doğan’ın Ali Fuat Yılmazer’e “Sizin, Hrant Dink cinayeti davasına bakan mahkemeye 2008 tarihinde ’konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda Hrant Dink’in öldürülmesinden önceki günlerde tehdit aldığını teyit eden herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır’ şeklinde yazı gönderdiğiniz ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü arşivinde Dink’in tehdit edildiğine ilişkin kayıtların var olmasına rağmen bu bilgileri mahkemeye neden bildirmediniz?” sorusunu yöneltti.

Savcının mahkemeden bilgi gizlendiğini ortaya koyan sorusu üzerine Yılmazer, “Evet bizim daha önce Hrant Dink’in öldürülmesi olayı ile ilgili olarak verdiğimiz bilgilerin dışında ilave bir duyum var mı, yok mu şeklinde algıladım, Hrant Dink’in doğrudan tehdit alıp almadığına yönelik bilgi olup olmadığı sorulduğunu düşündük ve arkadaşlar bu yazıyı hazırladı, ben de imzaladım. Öyle hatırlıyorum. Ben daha önce arşivdeki bilgileri zaten soruşturma makamlarına iletmiştim” cevabını verdi.