Edinilen bilgiye göre, 34 yaşındaki Y. S., bir alışveriş sitesi üzerinden telefon üzerinden konuştuğu ve ismini Y. olarak beyan eden erkek şahıstan 1.450 TL karşılığında 1 adet laptop almak için pazarlık yaptı. Y.S. parayı şahsa ait iban numarasına EFT ile gönderdi. Y.S. parayı göndermesine rağmen şahıs laptopu göndermedi ve ayrıca telefonlarını açmadı.

Y.S. olay sonrası Karaman Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulundu. Karaman Emniyet Müdürlüğü iban numarasını kullanan şahsın kimlik bilgilerinin tespiti amacı ile banka ile irtibata geçti.

Olayla ilgili tahkikat devam ederken, polis ekipleri dolandırıcı şahsı yakalama çalışması başlattı.

Bir başka mağdur ise 31 yaşındaki A. S. isimli şahıs oldu.

Edinilen bilgiye göre, A.S. arızalı aracına bir alışveriş sitesinden satılık motor buldu. İlan sahibini arayan A.S., fiyat konusunda anlaşmak üzere kendisini H.T. olarak tanıtan ve Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesinde ikamet eden şahısla görüşmeye gitti.

Pazarlık sonucu 13 bin TL’ye anlaşan A.S., şahsa elden 3 bin TL kaparo verdi. Daha sonra H.T., motoru Karaman’a getireceğini, kalan parayı o zaman alacağını söyledi ve 3 bin TL daha kaparo ödemesini istedi. H.T.’nin isteği üzerine, A.S. banka üzerinden şahsa havale yaptı ve Karaman’a döndü. H.T. ile sürekli irtibata geçen A.S., motorun bir türlü kendisine gelmeyince atlatıldığını anladı ve H.T.’yi araştırmaya başladı. A.S. yaptığı araştırma sonrası şahsın bu tür dolandırıcılık yaptığını öğrendi. Ardından olayı Karaman Emniyet Müdürlüğüne aktaran A.S.’nin ifadesi alındı.

H.T.’nin bilgilerine ulaşan Karaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şahıs için yakalama çalışmaları başlattı. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.