Amasya’da tarihi Yalıboyu Evleri’ni ve Yeşilırmak’ın kenarındaki turistik mekanların güvenliğini 10 kişilik bisikletli polis timi "Martılar" sağlayacak.

Tarihi ve kültürel geçmişiyle turizm şehri olan Amasya’da yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret etmesi, şehrin coğrafi özelliği sebebiyle yaya ve araç trafiğinin yoğunluğunu dikkate alarak bisikletli polis timi olan Martı timine ihtiyaç duyulduğunu belirten Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gönderilen 10 bisikletin özel kıyafetli ve eğitimli polisler tarafından 2’şer grupta 5 devriye halinde görev yapacağını söyledi.

Martı timini kurmaktaki amaçlarının meydana gelebilecek olaylara karşı önleyici ve caydırıcı olunması, olaylara hızlı ve seri şekilde müdahale edilmesi ve polisin halkla ilişkilerinin geliştirilmesi olduğunu anlatan Artunay, “Martılar, özellikle Yeşilırmak boyunca, gezi alanlarında ve iç şehirde görev yapacaklardır” dedi.

Martı timleri, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsan Ağaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem ve diğer yetkililerin de katıldığı törende hizmete girdi.

Yavuz Selim Meydanı’ndaki törende çocuklara yönelik trafik eğitimi verilirken, araç sürücülerine de çocuk koltuğu dağıtıldı.