Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) karşıt görüşlü iki grup arasında dün çıkan olaylar bugün de devam etti. Öğrenciler arasında yaşanan kavgada 3 kişi yaralanırken, 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Üniversitesi DTCF’de karşıt görüşlü öğrenciler arasında dün yaşanan gerginlik bugün de devam etti. Fakültenin orta avlu olarak bilinen kısmında iki öğrenci grubu kavga etti. Olaylar sırasında 2 kişi başından, 1 kişi de elinden yaralandı. Olayların büyümemesi için öğrenci grubunun biri kampüs dışına çıkartılırken, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevkedildi. Polis ekipleri kampüs kapısı girişinde slogan atan TGB üyelerini kapı önünden uzaklaştırdı. Çıkan olaylarda yaralanan öğrenciler, olay yerine sevk edilen motorize sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi. Olaylar sırasında baygınlık geçiren güvenlik görevlisi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öğrencilerin dağılması sırasında bir kişinin üzerinden yere sopa düştü. Polis üzerinde sopa taşıdığını tespit ettiği kişiyi gözaltına aldı. Kampüs kapısı önünden grubun uzaklaşmasıyla birlikte öğrenciler okuldan çıkmaya başladı. Grup, basın açıklaması sırasında sık sık “Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir”, “Katil PKK, Dil-Tarih’ten defol” sloganları attı.