Antalya Sanatçılar Derneği’nde (ANSAN) tahliye işlemi sırasında güvenlik güçleri ile dernek üyesi sanatçı ve vatandaşlar arasında arbede çıktı. Arbedede bazı vatandaşlar yere düştü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir derneğe kiraladığı ANSAN’ın boşaltılması için görevlilere tanınan süre sonunda tahliye başladı. Tahliye sırasında arbede yaşandı. ANSAN’daki sandalyelerin belediye işçileri tarafından ANSAN dışına atılmasına tepki gösteren dernek üyeleri ve vatandaşlar, sandalyeleri temizlik işçilerinin üzerine fırlattı. Bunun üzerine başlayan ve yaklaşık 5 dakika süren arbedede yere düşenler oldu.

Çevik kuvvet ekipleri ANSAN’da müdahaleye devam ederken, konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

MAHKEME, YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARINI İPTAL ETTİ

ANSAN’ın boşaltılmasına yönelik, Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmenin durdurulması kararına itiraz eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Cuma günü bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Mahkeme yürütmenin durdurulması kararını iptal ettiğini açıkladı. Mahkeme kararı üzerine Büyükşehir Belediyesi boşaltma işlemi için harekete geçti. Muratpaşa Kaymakamlığı, karar üzerine tahliye işlemine başlamış, ANSAN’a çok sayıda polis ve zabıta ekibi gönderilmişti.