İzmir’de, hastane acilinde kaybolan 70 yaşındaki Anşe Bilir’den 20 gündür haber alınamıyor. Polis İmdat Hattı’na gelen yüz üzerinde ihbarın boş çıktığı belirtildi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, geçen 13 Kasım günü evinde kriz geçirdikten sonra kaldırıldığı Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisinde kaybolan 70 yaşındaki Anşe Bilir, sırra kadem bastı. Psikolojik rahatsızlığı bulunan Bilir’i bulmak için İzmir polisi seferber oldu. Özel bir ekip kurarak Bilir’i bulmak için çalışma başlatan emniyet, Anşe Bilir’in gelen ihbarlar doğrultusunda en son görüldüğü noktaları tek tek inceliyor. Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, gazete ve televizyonlarda Anşe Bilir’in fotoğrafını gören İzmirliler, Bilir’e benzettikleri kişileri 155 Polis İmdat Hattı’na arayıp ihbar ettikleri ancak bu zamana kadar gelen yüz üzerindeki ihbarların boş çıktığı belirtildi. En son kamera kayıtlarında Çiğli yönünden Menemen yönüne yürüyerek giderken görülen Anşe Bilir’i bulmak için ilan bastırdıklarını belirten eşi Remzi Bilir, ’’Menemen-Aliağa arasına arkadaşlarımızın da yardımıyla eşimin fotoğrafını yapıştırdık. Sağ salim bulabiliriz’’ dedi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Olay, Karşıya Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki evlerinde eşiyle oturan 70 yaşındaki Anşe Bilir, bir süredir psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Evinde kriz geçiren Bilir, 112 acil yardım ekipleri tarafından ambulansa bindirildi. İddiaya göre eşi Remzi Bilir, ambulansa binmek istedi; ancak eşi, yasak olduğu gerekçesiyle görevliler tarafından ambulansa alınmadı. Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisine götürülen Anşe Bilir, tedavisi yapıldıktan bir süre sonra hastaneden ayakkabısız, yalın ayak ve bir süre önce beline takılmış metal korsesiyle acil servisten çıkıp kayıplara karıştı.