Antalya’da haber amacıyla amacıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine giden İhlas Haber Ajansı muhabirleri ile otopark görevlisi arasında park kavgası yaşandı. Otopark görevlisi, İHA Antalya Haber Müdürü Sabri Çağlar ile muhabir Alparslan Çınar’a yumrukla saldırdı.

Olay, bugün öğle saatlerinde yaşandı. İhlas Haber Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğü’nde görevli haber müdürü Sabri Çağlar ile muhabir Alparslan Çınar, haber yapmak üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin Adli Tıp Kurumu bölümüne geldi. Kendilerine, her zaman giriş yapılan otoparka bu kez giremeyecekleri söylenen gazeteciler bir açıklama istedi. Ö.Ç. isimli otopark görevlisi, adli tıp savcısı ve başhekimlik tarafından otoparka gazetecilerin alınmaması talimatı geldiğini söyledi. Gazetecilerin, talimatın kendilerine gelmediğini söyleyip araçlarını park etmek istemeleri üzerine otopark görevlisi Ö.Ç. hakaret etmeye başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından gazetecilerin otomobiline tekme atan görevli, ardından araçtan inen gazetecilere yumrukla saldırdı. Kısa süre sonra olay yerine gelen otopark şefi ise gazetecilere, “Siz terörist misiniz, eşkıya mısınız. Burada kurallara uymak zorundasınız. Gazeteci değil, kim olursanız olun buraya park edemezsiniz. Adli tıp savcısı ve başhekimlikten talimat var. Çıkın gidin buradan. Sana buradan bir kafa atarak burnunu kırarım” diyerek tehditler savurdu. Kavga, diğer gazetecilerin araya girmesiyle sona erdi.

Çağlar, yaptığı açıklamada, her gün otomobillerini park ettikleri otoparka bugün alınmadıklarını söyledi. Otomobili park etmek istemeleri üzerine otopark görevlisinin araçlarına tekme attığını ifade eden Çağlar, "Kendisini sakinleştirmeye çalıştıkça o bize saldırmaya devam etti. Bize 4-5 yumruk attı. Meslektaşlarımın araya girmesiyle sakinleşti. Bu sırada kendisini şef olarak tanıtan başka bir otopark görevlisi de beni tehdit etti" diye konuştu.

Yaşanan tartışma üzerine AÜ Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Murat Turhan, gazetecilerle yaptığı görüşmede otoparka alınmama noktasında bir talimatlarının olmadığını belirtti. Gerekli ilgili idari soruşturmayı başlattıklarını kaydeden Turhan, “Yaşanmasını istemediğimiz üzücü bir olay. Gereken neyse tarafımızdan yapılacaktır. Bizim böyle bir talimatımızı olmadı” dedi.

ANTALYA GAZETECİLER CEMİYETİ OLAYI KINADI

Gazetecilere yapılan saldırıyla ilgili olarak konuşan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, olayı öğrendikleri andan itibaren harekete geçtiklerini belirterek, "Üniversite yönetimiyle hemen temasa geçtik. Başhekim Doç.Dr. Murat Turhan ile görüştük. Başhekim, bu konuda müsamaha göstermeyeceklerini, gerekli her türlü cezanın verileceği teminatını verdi" dedi. Üniversitede bu olayın yaşanmasının üzücü bir durum olduğunu ve sık sık gazetecilerle güvenlik görevlilerinin karşı karşıya geldiklerini hatırlatan Yeni, "Bu konuda da üniversite yönetiminin gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz. Ayrıca olayın yaşandığı ilk andan itibaren olaya müdahil olan başhekimliğe de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.