Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada kazan patlaması sonucu 2 kadın işçi hayatını kaybederken, 3’ü ağır 13 işçi yaralandı. Vardiya değişimi sırasında meydana gelen patlamada işe başlayacak işçilerin 10 dakika ile patlamadan kurtuldukları anlaşıldı.

Patlamanın ardından ölenlerin ve yaralananların yakınları olay yerine gelmeye başlarken, kazada işe başlamak için dışarıda beklerken hayatını kaybeden Nurten Uyar’ın (50) babası Hasan Hüseyin Uyar, fabrikadan açılan bir telefonla olay yerine geldiklerini belirterek " aşağı yukarı 2 yıldır burada çalışıyordu ütü yapıyor çamaşır yıkıyorlardı. İki çocuğu var, beyinden ayrı, benim yanımda kalıyor bu şekilde yaşıyordu, bir arkadaş beni aradı. ’15 ölü varmış dediler’ geldik biz de. Geçimini sağlamak için çalışıyordu" dedi.

Kazadan kurtulan bir kadın işçi ise patlama sırasında görev başında olmadığını ve binanın girişinde olduğunu söyledi, Ayşe Bedir ise "5-10 dakika sonra başlayacaktı mesaimiz başlasaydı hepimiz içeride olacaktık, dışarıda farklı yerlerde mesainin başlamasını bekliyorduk. ilk kez böyle bir şey yaşadık bakımlarımız tamdı " diye konuştu.

Patlamanın ardından olay yerine gelen yaralı ve ölü yakınları yetkililerden haber almaya çalıştı. Ölen işçilerin cenazesi ambulansla fabrikadan alınırken ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu.