Ataşehir’de park içerisinde iki grup arasında meydana gelen silahlı çatışmada hayatını kaybeden Volkan Sancar’ın yoldan geçen bir vatandaşın otomobilinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Sancar’ın ölü bulunduğu aracın yaralı şahsı hastaneye götürmek isteyen yardımsever bir vatandaşa ait olduğu anlaşıldı.

Olay 00.30 sıralarında Esatpaşa Parkı içerisinde meydana geldi. İddialara göre, aralarında husumet olan iki grup arasında park içerisinde silahlı çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada 4 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırı da ağır yaralanan Volkan Sancar yoldan geçen bir vatandaşın otomobili ile hastaneye götürülmek istendi. Ancak bu sırada ambulansın yakın olduğu için şahıs otomobilde sağlık ekiplerinin gelene kadar bekletildi. Otomobilde bekleyen Sincar bu sırada aşırı kan kaybından olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Ardından gelen sağlık ekipleri Volkan Sancar’ı hayata döndürmek için uzun süre uğraş verdi. Ancak yapılan tüm müdahalelerine rağmen Sancar kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, çatışmanın yaşandığı parkı ve caddeyi emniyet şeridiyle kapatarak geniş çaplı inceleme yaptı. Polis, olay yerine gelen Volkan Sancar’ın yakınlarını sakinleştirmekte güçlük çekti. Gerekli incelemelerin ardından Sancar’ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Çatışmada yaralanan iki kişi Haydarpaşa Numune eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken diğer bir kişi Özel Göztepe Medical Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların tedavileri devam ederken polis olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı. Hayatını kaybeden Volkan Sancar’ın hırsızlık, gasp ve benzeri suçlardan çok sayıda sabıkası olduğu ve cezaevinden birkaç ay önce çıktığı öğrenildi.