Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir AVM’de, dükkan sahipleri ile yönetim arasında arbede yaşandı. Çıkan arbede sonucu 9 kişi gözaltına alındı.

Körfez ilçesinde bulunan bir AVM’de uzun süre devam eden AVM yönetimi ile dükkan sahipleri arasında ’evrakta sahtecilik’ davasının duruşmasında karar çıkmadı. Mahkeme sonrası AVM’ye gelerek toplantı yapmak isteyen 35 kişiye ilk etapta içeriye alınmadı. Sonra polis eşliğinde içeri giren dükkan sahipleri, AVM’nin üst katında bulunan bir kafeye oturmak istedi. AVM kapısına tedbir amaçlı çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polis eşliğinde AVM içine girebilen dükkan sahipleri, toplanıp konuşmak istedi. Ancak AVM yöneticisi A.V., dükkan sahiplerinin AVM içindeki sandalyelere oturmasına izin vermedi. Bunun üzerine AVM görevlisi olduğunu söyleyen yaşları 17-20 arasındaki kalabalık grup, dükkan sahipleri ile sözlü tartışmaya başladı. Tartışmanın ilerlemesiyle birlikte ortalık bir anda karıştı. AVM içinde çıkan arbedede, dışarıdan geldikleri iddia edilen kalabalık grup, bir anda dükkan sahiplerine saldırdı. Polis, kalabalığı zor kullanarak sakinleştirdi. Çıkan olaylar sonucu 9 kişi gözaltına alındı.

AVM’de dükkanı bulunan yaklaşık 35 kişi, boş kalan dükkanlarının aidat ve gider masrafları nedeniyle sürekli zarar etmeleri üzerine taleplerini yönetime bildirdiği ancak olumsuz yanıt aldığı iddia edildi. Bunun üzerine kendi yönetimlerini oluşturmak isteyen dükkan sahipleri, mevcut yönetimle mahkemelik oldu. Görülen dava 13 Şubat’a ertelenirken, mahkeme geçen günlerde AVM yönetimini, dükkan sahiplerine verdi.

Gözaltına alınan 9 kişi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, dükkan sahipleri de şikayetçi olmak üzere polis merkezine gitti. Yönetimi mahkeme kararı ile kazanan dükkan sahipleri, 15 gün sonra genel kurul yaparak yeni yönetimi belirleyecek.