Bağcılar’da bulunan bir boya ve baskı imalathanesi deposunda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri alevli şekilde yanan depoya müdahale ederek söndürdü.

Olay, Bağcılar Evren Mahallesi Basın Ekspres Yolu üzerinde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre adreste yer alan eski boya ve baskı imalathanesinin deposunda yangın çıktı. Nedeni henüz bilinmeyen yangına ihbar üzerine Kocasinan, Bakırköy, Başakşehir, Bağcılar, Şirinevler ve Kocasinan gruplarından itfaiye ekipleri sevk edildi. Depoda çıkan yangın alevli şekilde sürerken itfaiye ekiplerin yangına su ve köpükle müdahale etti. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken soğutma çalışması başlattı. Yangında can kaybı yaşanmazken 1 itfaiye eri dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen itfaiye erine sağlık ekipleri müdahale etti.

Yangın çıkan imalathanenin yakınında iş yeri olan Mahmut Çoban,” Yan tarafta benim iş yerim var. Bir telefon geldi. Yan tarafımızda yangın olduğunu söylediler. Bende çıkıp geldim. Burası daha önce tekstil firmasıydı. Boşaltıp gittikten sonra yıkım kararı olduğunu söylediler. Boşaltıldıktan sonra tinerciler tarafından istila edildi. Biz defalarca polis ve belediye yetkililerini uyardık” diye konuştu.

Yangın nedeniyle depo kullanılamaz hale gelirken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.