Balyoz Davası’nda aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor. Avukat Celal Ülgen, duruşmada tanık olarak ifade veren Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’ın, Balyoz Harekat Planı adı altında bir planla, görevde bulundukları süre içinde karşılaşmadıklarını söylediklerini belirtti.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya verilen arada gazetecilere açıklama yapan Avukat Celal Ülgen, “Şu ana kadar Özkök ve Yalman Paşa’nın ifadeleri alındı. Paşalarımız önceki ifadeleri aynen tekrar ettiler. Ancak bugün bazı sanık ve sanık vekillerinin ve sayın savcının soruları vardı. Sorulan sorular Hilmi Paşa ve Aytaç Paşa’nın verdiği ifadelerden sonra kamuoyunda dile getirilen çeşitli kurumlara ilişkindi. Ancak her iki komutan da Balyoz Harekat Planı adı altında bir planla görevde bulundukları süre içinde karşılaşmadıklarını ve darbe planı gibi bir plan hissetmediklerini, bunun metinlerini 2011 yılından sonra sadece basından öğrendiklerini ve bilgilerinin olmadıklarını yinelemiş oldular” dedi.

Önümüzdeki günlerde 62 sanıklı bu dosyada da 3 Kasım’daki karara benzer bir karar çıkacağını ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilirkişi heyeti oluşturulacağını kaydeden Ülgen, “Bu heyet dosyanın tümünü alarak inceleme yapacak. Biliyorsunuz Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile iki ayaklı bir ihlal vardı. Bu ayaklardan biri tanıkların dinlenmemiş olasıydı, diğeri ise dijital delillerin gerçek mi, sahtemi olduğu konusu tespiti lazım. Bu tespit yapıldıktan sonra üçüncü aşamaya geçeceğiz. Bu kadar açık yapılan sahteciliğe rağmen Balyoz diye bir darbe planını kim uydurdu, kim lanse etti, kim servis etti ve bunu hangi mahkeme yargıç, hangi savcı görmezden geldi sıra onlarla hesaplaşmaya gelecek. Bu hesaplaşmada da biz sonuna kadar takip edeceğiz” diye konuştu.