DOSAB Termik Santraline Hayır platformu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde eylem düzenledi.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak olan termik santrali protesto etmek için Bursa’dan gelen ‘DOSAB Termik Santraline Hayır’ platformu üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapısı önünde bir araya geldi. Buradan otobüsle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önüne giden DOSAB üyeleri basın açıklaması yaptı. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de katılarak destek verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Ali Uluşahin, Bursa’da termik santral istemediklerini belirterek, “Yapılacak olan DOSAB termik santral 100 konut kadar kömür yakarak faaliyet gösterecektir. Bursa’ya kömür yakıtlı termik santral yapılması halinde Bursa ve çevresindeki illerde büyük çevre kirliliği yaşanacaktır. Şimdi burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan toplantı Bursa’da halkın katılımıyla yapılmadı. Toplantıya bizim sadece bir temsilcimiz katıldı” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından, polis ekipleri grubun dağılmasını istedi. Polisle yaptıkları görüşme sonrası eylemciler, bir süre bakanlık önünde toplantının bitmesini ve toplantıda bulunan temscilcilerinin çıkmasını bekledi. Toplantıdan çıkan grubun temsilcisi Alpaslan Türkkan yaptığı açıklamada toplantıda yer alamayacağının kendisine iletildiğini kaydederek, hazırladıkları raporları toplantı heyetine teslim ettiğini ifade etti. Türkkan toplantıdan çıkmadan önce “Son olarak bir şey söylemek ister msiniz?” sorusuna da “ DOSAB termik santrali yapılırsa ben Bursa’da yaşayamam. Bütün insanların sağlığıyla oynanıyor. İnsanların sağlığıyla oynanmasın ve buraya böyle bir santral yapılmasın” cevabını vererek ayrıldığını söyledi.

Grup yapılan açıklamaların ardından olaysız şekilde dağıldı.