Adana’da bir bayan sürücünün kullandığı kamyonet, fren yerine gaza basınca sulama kanalına düştü. Ters dönün aracında içinde bulunan 3 genç kız, çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, kaza Yüreğir ilçesi, PTT Evleri Mahallesi, Yeşil Bulvar üzerinde meydana geldi. Büşra Gök (18) arkadaşları Ayşe Nur Özoğlan (18), Ayşe İrem Kabakçı (18) ve B.T.’yi (17) yanına alarak 01 ZM 030 plakalı kamyonet ile gezmek için yola çıktı. Gök, Yeşil Bulvar’a geldiğinde virajda heyecanlanarak fren yerine gaza basınca direksiyon hakimiyeti kaybolan kamyonet, demir bariyerlere çarptıktan sonra DSİ’ye ait sulama kanalına düştü.

GENÇ KIZLARIN YARDIMINA VATANDAŞLAR KOŞTU

Sürücü ile 3 arkadaşı az miktarda su bulunan kanalda ters dönen aracında içinde mahsur kaldı.

Bu arada olayı gören çevredeki vatandaşlar hemen genç kızları kurtarmak için seferber oldu. Kanalda su da fazla olmadığı için kanala giren vatandaşlar genç kızları mahsur kaldıkları araçtan çıkardı.

Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan genç kızlarının durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayı gören bir kişi ise genç kızın heyecanlanarak fren yerine gaza bastığını bu nedenle kanala uçtuklarını ancak durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.