Kastamonu’da 2011 yılı Ramazan Bayramı’nda, bayramlaşma töreninde çıkan tartışma sonrası çıkan bıçaklı ve silahlı kavgaya karışanlar, mahkemece cezalandırıldı.

Kastamonu’da 2011 yılının Ağustos ayı içerisinde İhsangazi ilçesinde Ramazan Bayramı’nda bayram namazının ardından bayramlaşma esnasında bir grup arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Emin D., elindeki bıçakla Ahmet K. ile Emin K.’ye saldırdı. Ahmet ve Emin K. ise, yanlarında bulundurdukları silahla etrafa ateş ederek birkaç kişinin yaralanmasına neden oldu.

Daha sonra taraflar hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargıtay tarafından tekrar görüşülmesi istenilen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Emin D. ile Ahmet K. ve Emin K. katıldı. Mahkeme heyeti, bıçaklı saldırgan Emin D.’yi 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırırken, silahlı saldırganlar Ahmet K.’nin beraatına, Emin K.’yi de 2 bin 240 TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, Emin K.’nin cezasını da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.