Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, başlattıkları ’Serbest Kılık Kıyafet’ eylemi sebebiyle iki üyelerine açılan soruşturmayı protesto ederek kravat yakma eylemi yaptı.

BES üyesi grup Tophane’de bulunan Sosyal Güvenlik Merkezi İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek protesto gösterisinde bulundu. Müdürlük önünde grup adına açıklama yapan BES 3 Nolu Şube Başkanı Aziz Özkan, “’Özgür Yaşamı Savunuyoruz’ şiarı ile 12 Eylül artığı tek tipçi kılık kıyafet uygulamalarına son vermek ve grev hakkı başta olmak üzere demokratik hak ve özgürlüklerimizi kazanmak amacıyla süresiz olarak serbest kılık kıyafet eylemi başlatmıştık’’ dedi.

Başlatılan eylem sebebiyle iki BES üyesine soruşturma açıldığını ifade eden Özkan, “İdarenin bu demokratik eylem karşısında göstermiş olduğu bu tutum, kamu emekçilerinin yıllarca süren mücadeleleri ile yıktıkları ’Kapıkulu zihniyetini’ bir kez daha karşımıza dikmiştir. Bu zihniyeti dün nasıl fiili mücadelelerle aştıysak bugün de aşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’’ şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından BES 3 Nolu Şube Başkanı Aziz Özkan Sosyal Güvenlik Merkezi İstanbul İl Müdürlüğü önünde kravat yaktı. Bir süre daha slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.