Şanlıurfa’da sokak ortasında bıçaklanan gence ilk müdahaleyi olay yerinden geçen bir doktor ile çevredeki vatandaşlar yaptı. Gencin bıçaklandığını gören bir kadının çevredekilerden yardım istemesi ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay, gece geç saatlerde Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde yaşandı. Kafelerin bulunduğu bir sokakta oturan vatandaşlar, motosikletteki iki kişinin bir genci kovaladığını gördü. Motosikletteki şahıslar, köşeye sıkıştırdıkları genci herkesin gözü önünde bıçaklayarak kaçtı. Olayı gören vatandaşlar panik içerisinde yere düşen gence yardıma koşarken bir kadının yardım çığlıkları ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Polis ve ambulans aramak için telefonuna sarılan kadın, kamerayı açtığının farkında olmadan “Lütfen yardım edin ona” diye bağırdı.

Sırtından ve baldırından bıçaklanan yaralıya ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar ve oradan geçen bir doktor yaptı. Yaralının kan kaybettiğini gören doktor, kemerini çıkarıp bıçak darbesi alan bacağı sararken elliyle de sırtındaki yaraya tampon yapıp gencin kan kaybı yaşamasını önlemeye çalıştı. Bir yandan yaralıya müdahale eden doktor, diğer yandan ise gencin şoka girmemesi için çaba harcadı. Polis ve ambulansın gelmesiyle hastaneye kaldırılan genç tedavi altına alınırken genci bıçaklayan ve motosikletle kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.