Bilecik’te mahkemenin bir süre önce serbest bıraktığı motosiklet hırsızı, bir sonraki benzer hırsızlığında Asayiş Şubesi ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesinde çalıntı motosiklet ihbarı üzerinde inceleme ve araştırma başlatan polis, aracın izine ulaştı. Ekipler, yaptıkları aramalar sonucu motosikleti M.B. (22) kullanırken buldu. Yakalanan zanlı, polislere “Ben motosikleti başka şahıslardan aldım” demesine rağmen gözaltına alınarak adliyeye sevk etti. C. Savcılığının tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etiği M.B. serbest bırakıldı.

GÖZALTINA ALINAN ZANLI SERBEST BIRAKILDI

Asayiş Şubesi ekipleri, bu olayın üstünden 2 gün geçtikten sonra saat 05.00 sıralarında merkez Bahçelievler Mahallesinde plakasız bir motosikletin sürücüsüne ’Dur’ ihtarına bulundu. Sürücünün ihtara uymaması sonucu yaşanan uzun süre takibinin ardından polis, aracı ele geçirdi. Yakalanan motosiklet üzerinde bulunan şahsın, önceki olaydan kaydı bulunan M.B. olduğu tespit edildi. Olay yerinde yakalan M.B. motosikletin arkadaşına ait olduğu ve anahtarların da kendisinde bulunduğunu belirtti. Bunu üzerine polislerin, ’Anahtarları göster’ demesine üzerine ev anahtarlarını gösteren M.B. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Buradan plakası olamayan motosikletin çalıntı kaydı olmadığı ortaya çıkarken, şase kaydından belirlenen sahibine de telefonla ulaşılamayınca zanlı nöbetçi savcının talebi üzerine serbest bırakıldı.

MOTOSİKLETİN ÇALINDIĞI ANLAŞILDI

Zanlı serbest bırakıldıktan bir süre sonra, polis merkezinin aranan numarasına geri dönen motosiklet sahibi ifadesinden, aracın çalındığı anlaşıldı. Bunun üzerine Bilecik Asayiş Şubesi ekipleri şüpheli M.B.’yi yakalamak için yeniden arama çalışmaları başlattı. Kısa sürede yakalanan zanlı, motosikletini çaldığı Ferdi İşgüzar’ın yanına giderek “Ben seninle kahvede oturduk, motosikleti sen bana ödünç verdin” şeklinde söylemlerde bulundu. Bunun üzerine motosikleti çalınan Ferdi İşgüzar “Ben seni tanımıyorum” demesi üzerine şüpheli M.B. gözaltına alındı. Şüpheli, polis sorgusundan sonra C. Savcılığına sevk edildi. Savcılığın tutuklama talebi ile mahkemeye sevk ettiği M.B., “Denetimli Serbestlikten” yararlanarak serbest bıraktı.

BU VATANDAŞI TANIMIYORUM

Konu hakkında İHA muhabirine olayı anlatan motosiklet sahibi Ferdi İşgüzar, kendisini sabah 05.30 civarında emniyetten aradıklarını ve motorunun çalındığı, sonra da bulunduğunu söylediklerinin belirtti. İşgüzar, ”Motoru otoparka çektiklerini söylediler, ondan sonra benimle görüşmek istediler. Motorun çalındığını emniyetten öğrendim. Motoru çalan kişi, akşam saat 18.00’da iş yerime geldi. Beni tanıdığını ve benimle arkadaş olduğunu söyledi. Benim o kişiyle herhangi bir şekilde arkadaşlığım yok. Ben bu vatandaşı tanımıyorum. Polislere de arkadaşım olduğunu söylemiş. Motoru çalan kişiyi serbest bırakmışlar. Polise benim arkadaşım olduğunu söylediği için motoru benim verdiğimi sanmışlar. Bu arada ben uyurken haberim olmadan çalınan motorumu ve hırsızını bulan Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğüne çok teşekkür ederim” dedi.

Bu arada çalınan 3’üncü bir motosiklet ise Aşağıköy mevkinde terk edilmiş bir şekilde bulundu.