İzmir’de bir hastanenin muhasebe görevlisi, borçlarını kapatmak için hastanenin hesabından başka bir hesaba 207 bin lira havale yapınca yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, geçtiğimiz Salı günü gelen inşaat işçisi Y.K., kendisine ait banka hesabına bilgisi olmadan 207 bin lira yatırıldığını bildirdi. Konuyla ilgili araştırma başlatan polis ekipleri, Y.K’nın detaylı ifadesinde, 6 ay kadar önce aynı inşaatta beraber çalıştığı arkadaşı kendisine gelerek bir yerden para beklediğini ve İBAN numarasını vermesini istediğini, yatırılacak olan paranın yüzde 10’unu kendine vermeyi taahhüt ettiğini söylemesi üzerine D.K. yakalanarak gözaltına alındı. D.K. polise verdiği ifadede, "Bahse konu para, İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği muhasebe görevlisi H.B. tarafından yatırıldı. Y.K.’nın bu konuda bilgisi vardı. Yatırılacak paranın yüzde 10’unu verecektik. Ben aracıydım" dedi.

Bunun üzerine hesaplar üzerinde kontrol yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Y.K.’nın hesabındaki paranın, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yatırıldığını tespit etti ve hastane yönetimine bilgi verildi. Aynı gün içerisinde yakalanan muhasebe görevlisi H.B.’nin ifadesinde, "İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği muhasebe görevlisi olarak çalışıyorum. Bankalara yaklaşık 105 bin lira borcum var. Bu nedenle hastanenin parasını aldım" dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan inşaat işçileri Y.K., D.K. ve muhasebeci H.B. adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan inşaat işçileri Y.K. ve D.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken muhasebeci H.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.