Manavgat’ın birçok mahallesinde, Türk Telekom ve baz istasyonlarına yönelik hırsızlık olayları İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerini harekete geçirdi. Güzelyalı mahallesinde Türk Telekom’a ait baz istasyonundan kabloların kesildiği ihbarı üzerine vakit geçirmeden olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, E.Y isimli şahsı iki akü ve kestiği 275 metre iletişim kablosunu rulo yapmaya çalışırken yakaladı.

E.Y, jandarmadaki sorgulamasında cep telefonu faturasının yüksek gelmesi üzerine GSM operatörlerinden intikam almak amacıyla baz istasyonlarında hırsızlık yaptığını, çaldığı kablo ve aküleri Manavgat’ta bir hurdacıya sattığını belirtti. E.Y’nin kablo ve aküleri sattığını belirttiği hurdacıda yapılan aramada baz istasyonlarından çalındığı belirlenen 9 akü ve 35 kilo yakılmış kablo ele geçirildi.

E.Y’ye ait araçta yapılan aramada; aracın LPG tankından araç içerisinden geçirilerek direksiyonun yanına getirilmiş ve ucuna ağızlık takılmış bir boru jandarma ekiplerinin dikkatini çekti. Yapılan araştırmada E.Y’nin tüp bağımlısı olduğu, LPG tankından gelen boru sayesinde araç kullanırken bile gaz çektiği belirlendi. E.Y, bu alışkanlığı yüzünden zaman zaman tüp kamyonu kaçırıp soymayı düşündüğünü dile getirirken, aracına her gün 50-60 liralık LPG koydurduğu bildirildi.

7’si Türk Telekom olmak üzere 11 baz istasyonuna girerek kablo ve akü çaldığı belirlenen E.Y, jandarmadaki sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, E.Y’den kablo ve aküleri alan hurdacı serbest bırakıldı.