Geçtiğimiz hafta bir lise öğrencisinin okulda öğretmenini bıçaklaması, eğitimcilerin tepkisi çekti. Okul önünde eylem yapan öğretmenler, yetkililerden yardım istedi.

Küçükçekmece Nahit Menteşe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, bir öğrencinin okulda görev yapan öğretmeni bıçaklaması olayına eğitimcilerden tepki geldi. Okul önünde toplanan Eğitim-Sen 9 Nolu Şube Başkanı Enver Demir ve beraberindeki eğitimciler eylem yaptı.

Yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Türk Eğitim-Sen 9 Nolu Şube Başkanı Enver Demir, “Öğretmen arkadaşımızın başına gelen bu olayı kınıyoruz. Bu olay ilk değil, son da olmayacaktır. Türkiye’de eğitim çalışanlarına, öğretmenlere yönelik gerçekleşen saldırılarla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor” diyerek tepki gösterdi.

Okul öğretmenleri adına konuşan Ahmet Saatçi ise "Öğretmenleri gerçek dışı söylemlerle itibarsızlaştırmaya çalışanlar, saldırıya uğrayan, yaralanan, hatta öldürülen öğretmenlere sahip çıkmayan yetkililer, en az bu fiili işleyenler kadar suçludur” dedi.

Eyleme, Eğitim-İş Şube Başkanı Erkan Aksoy, Eğitim-Sen 7 Nolu Şube Başkanı Mehmet Emin Kışanlıoğlu ve bir grup öğretmen de destek verdi.