Burdur Belediye Meclisi’nin 2 Ekim 2014’te onayladığı içkili yer bölgelerine tepki gösteren bir iş adamı, hazırlattığı çiçekli siyah çelenkle protesto yaptı. İş adamı Dündar Ersan, Ulu Cami’de Cuma namazı sonrası, Burdur Belediye Meclisi’nin belirlediği içkili yer bölgelerini tek başına protesto etti.

"BURDUR HALKI RAHATSIZ"

Burdur’da yaşayan Dündar Ersan isimli iş adamı, Burdur Belediye Meclisi kararı ile içkili yer bölgelerinin, şehrin tamamına yaygınlaştırıldığını belirterek, "Halkın tamamı, bu karardan dolayı rahatsızdır. Bu karar toplumun tamamını etkilemekte. Meclis’teki çoğunluğa dayanarak alınmış olan bu kararın uygun olmadığı kanaatindeyiz. Bütün partiler iktidar ve muhalefet eşit bir komisyon oluşturmalı. Bugün etkisini tam olarak anlayamayacağız kararın geri alınmasını istiyoruz. Bunu kim olarak istiyoruz? Sağduyulu vatandaş inisiyatifi olarak biz talep ediyoruz. Herhangi bir partinin, derneğin ve camianın sözcüsü olarak değildir" dedi.

"BURDUR’UN AHLAKİ YAPISI BOZULACAK"

Burdur’un bir üniversite şehri olduğunu söyleyen Ersan, "Burdur eğitimin öncelikli olduğu bir şehirdir. Üniversitemiz bu konuda ciddi çalışmalar yapmaktadır. Bunu gölgelememek lazımdır. Turist gelecek diye bu kadar şey yapmanın anlamı yoktur. Eski belediye caddesinde şehir lokali var diye içkili alan açılması, Avukatlar Evi var diye tesis edilmesi, plaj tamamıyla, İstasyon Caddesi’nde ve pek çok yerde bu karar nedeniyle alkole açık bir hale getirilmesi, uzun dönemde Burdur’un ahlaki yapısını bozacaktır" diye konuştu.

"İÇKİLİ İNSANA İTİRAZIMIZ YOK"

Kararın yanlış olduğunu ifade eden Ersan, "Belediye başkanımızın seçimden önceki ’el birliğiyle Burdur’u yöneteceğiz’ şeklindeki kararını uygulamasını istiyoruz. Burdur bunu hak etmemiştir. Halk çok rahatsızdır. Bizim içkili insanlara karşı bir itirazımız yoktur. Artık bu evimizin kapısına kadar dayanmıştır. Bizim itirazımız bunadır. Biz buna hoşgörü gösteremeyiz. Alkol alanlar kendilerine hoşgörü göstersin. Belediye Başkanımızı ve CHP İl başkanını bu konuyu yeniden değerlendirmelerini, Burdur’un milli manevi değerlerini rencide etmemek üzere düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ulu Cami avlusuna koyduğu üzerinde "Burdur halkı rahatsız" yazan çelengi gören vatandaşlardan bazıları tepki gösterince, Dündar Ersan sesini yükselti. Dündar Ersan, tek başına dahi olsa konuşacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burası size ait değil. Burdur herkesin yeridir. Kimse Burdur’un yapısını değiştiremez. Bunu yapmaya izin vermem. Burdur bir üniversite şehridir. 23 bin öğrenci var. Bu insanlar buraya okumak için geliyor. Anneleri, babaları, güvenli bir şehir olduğu için gönderiyor. Pekdemir kavşağından aşağıya kadar içkili alan ilan etmişler. Yani yurda gidinceye kadar sarhoş edecekler insanları. Bu kadar densizlik olur mu?"

ÇİÇEKLİ SİYAH ÇELENGİ KOYMAKTAN VAZGEÇTİ

Cuma namazı sonrası cemaatin dağılmasından sonra basın açıklaması yapan Dündar Ersan’a, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri ve Kadın Kolları üyeleri de alkışlarıyla destek verdi. Basın açıklaması yapan Dündar Ersan, konuşmasından sonra çiçekli siyah çelengi Burdur Belediyesi giriş kapısına koymaktan vazgeçti.